BuurtLAB

Samenwerking met BuurtLAB

Tijdens de winterperiode ligt het werken in de tuinen op een lager pitje waardoor de tuingroep de ruimte heeft om zich bezig te houden met andere tuinprojecten. Sinds de winter van 2014/2015 is er een samenwerking gestart  met Stichting BuurtLAB uit Rotterdam.

Stichting BuurtLAB bedenkt concepten ín en mét de buurt waar kinderen wonen, spelen en naar school gaan. Concepten waarbinnen kinderen sociaal gedrag kunnen leren en oefenen. Samen tuinieren en bewegen bijvoorbeeld.

De tuingroep heeft twee soorten zadenpakketten voor BuurtLAB gemaakt: De Smakelijke Moestuin en Ravottuh.  Het was een aardige klus om deze producten op tijd te kunnen leveren. Gelukkig beschikt de Ark over heel gemotiveerde makkers binnen de tuingroep. Tijdens dit project waren er verschillende taken en iedere makker heeft kunnen leren over de zaadjes en van dichtbij kunnen zien hoe een eindproduct tot stand komt.
Door deze samenwerking helpen wij BuurtLAB en zij ondersteunen ons met het aanschaf van nieuw materiaal. Zo vullen we elkaar mooi aan. De makkers hebben met veel plezier gewerkt aan dit project!

WP_20160113_007 BLlogo_TXT_03