Meedoen

 

Iedereen draagt bij!

Binnen de Ark draagt iedereen een steentje bij. Wij leren van elkaar, dragen zorg voor elkaar en verrijken zo elkaars leven. Samen vormen we een veelkleurige  gemeenschap van mensen die samen het avontuur van de Ark beleven.

In plaats van cliënten, spreken wij liever van huisgenoten en werkmakkers. Hiermee willen wij uitdrukken dat het binnen de Ark Gouda om een relatie van mens tot mens gaat en niet alleen om een relatie tussen  zorgvrager en zorgaanbieder. Onze medewerkers noemen wij assistenten, omdat zij de huisgenoten en werkmakkers ‘assisteren’ bij het gewone dagelijkse leven.

klusjesdag

Samen werken in de Ark.

De ‘huisgenoten’ en ‘werkmakkers’ zijn ontzettend eerlijk. Als ze boos zijn, dan zijn ze boos en zijn ze blij dan merk je dat echt. Het is vaak hard werken in huis en in het Ateljee, maar de huisgenoten en werkmakkers zijn steeds bereid om je te helpen. Ook als je het moeilijk hebt met iets, dan word je door hen getroost (Tonny, vriend van de gemeenschap)

Een enthousiaste groep medewerkers  is verantwoordelijk voor het dagelijkse reilen en zeilen. Zij zijn opgeleid en toegerust om de zorg op een professionele en verantwoorde manier vorm te geven.
Zij worden hierbij ondersteund door een brede groep  vrienden en vrijwilligers, die zorgen voor de ‘kers’ op onze taart.
Heb jij tijd beschikbaar? Zet jij je graag in voor andere mensen? Wij hebben jouw unieke gaven en talenten nodig!
Dit zijn onze Vacatures

Lees meer:

1. Medewerkers en assistenten

2. Vrijwilligers en vrienden

3. Vacatures