Vrijwilligers en vrienden

Heb je tijd beschikbaar en ben je op zoek naar een nieuwe ervaring? Dan is de Ark wellicht iets voor jou. Onze vrienden en vrijwilligers zijn onmisbaar voor onze gemeenschap. Wij bieden je een warme en inspirerende werkomgeving, een onvergetelijke ervaring en de mogelijkheid om vrienden te maken voor het leven.

Kom je talenten bij ons inzetten, dan zul je ontdekken dat het aangaan van relaties met mensen, die een verstandelijke beperking hebben, een heel verrijkende ervaring is. Je krijgt de kans om ook zelf als mens te groeien en je verder te ontwikkelen. We kunnen mensen met heel diverse kwaliteiten gebruiken en er zijn verschillende manieren om bij ons aan de slag te gaan.

Jongeren
Ieder jaar ontvangen wij vrijwilligers via diverse vrijwilligersorganisaties

zoals Aktion Sühnezeichen Friedendienste en via het Youth in Action programma. Deze vrijwilligers leven doorgaans een jaar mee in één van onze huizen. We zijn heel erg blij met alle mensen die zich zo voor de Ark inzetten en doen er alles aan om deze mensen een prachtige levenservaring te geven. Heb jij interesse om een tijd mee te leven en werken? Neem dan contact met ons op.

Lees de ervaring van Karin, gedurende een jaar inwonend vrijwilliger in de Ark:  ‘Ik heb ervaren dat het niet erg is om af en toe de controle te verliezen’

Vrienden
Wij hebben diverse mogelijkheden voor mensen die zich graag een aantal uren per week inzetten. Er zijn werkzaamheden in de huizen, maar er zijn ook mogelijkheden om als vriend met één van onze bewoners een wekelijkse activiteit te ondernemen. Kijk bij de vacatures wat je aanspreekt of bespreek je wensen met ons dan kijken wij welke andere mogelijkheden er zijn. Na de eerste kennismaking zoeken wij naar de juiste match tussen jouw aanbod en onze vraag.

Neem contact met ons op  via het  invulformulier.

Bestuursleden
Draagt u de Arkgemeenschap Gouda een warm hart toe en hebt u relevante deskundigheid? Dan kunt u ons wellicht ondersteunen binnen ons stichtingsbestuur. Wij kunnen nog mensen gebruiken met verschillende deskundigheid en achtergrond. Interesse? Neem contact op met de gemeenschapsverantwoordelijke, via e-mail ark.gouda@larchegouda.org of per telefoon: 0182-582581